... ali


... ali kaj ustvarjamo pri krožku v šolski računalnici ...

sobota, 9. marec 2013

ZIMSKE ZGODBE Z VSEH VETROV



Nekoč je živela deklica, ki ji je bilo ime Lili. Nekega dne se je Lili spomnila, da bi lahko naredila največjega snežaka v tej vasi. In res je bilo tako. Vse prijateljice in prijatelji so želeli k Lili. Lili je bilo na začetku še kar všeč, a čez čas vedno bolj dolgočasno. Snežak je imel lep barvni lonec, moder šal in lepo zlato kapo. Ko je Lilina mama videla lepega in velikega snežaka, je Lili kupila take sanke, kot si jih je Lili že od nekdaj želela. Ko je postalo topleje, se je na žalost snežak stopil. A sanke so ostale!

Lara B.



Nekoč je živela zajčica Lili. Prišla je zima. Zajčico je zelo zeblo. Zajčica je bila lačna. Ampak ni in ni našla hrane. Drugo jutro je pred svojo hiško zagledala oreh. Zelo se je razveselila. Kar takoj ga je pojedla. Prišla je noč in se je odpravila spat. Zjutraj je pred svojo hiško zagledala korenček. Spravila ga je v hiško. Vsako jutro je nekaj dobila. Čudeži se dogajajo, ampak teh še ni bilo konec. Drugo jutro je šla na sprehod. Srečala je princa. Zaljubila sta se in se poročila. Dobila sta eno punčko in dva fantka. Pučki je bilo ime Zvezdica. Prvemu fantku je bilo ime Luka, drugemu pa Andraž in vsi so živeli do konca svojih dni.

Eva P.




Pozimi si je veverička zgradila votlinico. Nekega dne se je odločila, da si bo začela pripravljati hrano. Potem pa si je rekla, da bo kmalu čas za spanje. Medtem ko je spala, je čas mineval, in ko se je zbudila, je bilo konec zime. 

Lara O.




Zima je prišla. Živali so se pripravljale na led in mraz. Pred njimi je stala veverička. Rekla je, da pride zima. Živali so si pripravljale hrano. Veverica je šla spat in čas je mineval. Medved ni in ni mogel spati, ko so druge živali spale. Poskušal je zbuditi svoje prijatelje, a mu ni uspelo. Zato je začel šteti ovce. Kmalu je tudi sam zaspal.

Brina 



NEKOČ JE ŽIVELA DEKLICA KLARA. IMELA JE SESTRO, BRATA,OČETA IN MAMO. NEKEGA ZIMSKEGA DNE SE JE ŠLA SANKAT NA VELIK HRIB. KO JE PRIŠLA GOR, JE ZAGLEDALA PREMRAŽENEGA ZAJČKA. VZELA GA JE V NAROČJE IN GA ODNESLA K SEBI DOMOV. MAMA IN OČE STA BILA ZASKRBLJENA ZARADI ZAJČKA. NEKEGA DNE JE KLARA  VPRAŠALA MAMO, ČE LAHKO ZAJČKA PELJE NA SPREHOD. MAMA JE DOVOLILA. KLARA JE VZELA DVA KORENČKA IN KOŠČEK KRUHA IN STA ŠLA. NA POTI JE ZAČELO SNEŽITI. A POTEM JE ZAČELO ŠE BOLJ SNEŽITI. KLARA  IN ZAJČEK NISTA MOGLA NAZAJ DOMOV. MORALA STA SI NAREDITI IGLU IN ČAKATI, DOKLER NI NEHALO SNEŽITI. KO JE NEHALO SNEŽITI, STA ODHITELA V MESTO. V MESTU STA SREČALA GOSPODA. KLARA JE MORALA PRODATI ZAJČKA. ZELO JI JE BILO TESNO PRI SRCU. ODŠLA JE NAPREJ BREZ ZAJČKA. NA POTI JE SREČALA PRIJATELJICO EVO. EVA JE VPRAŠALA, ČE JO LAHKO PELJE DOMOV. KLARA JE REKLA PROSIM IN EVA JO JE RES ODPELALA DOMOV. NJENI STARŠI SO BILI VESELI, KER JE PRIŠLA DOMOV. KLARA JE POVEDALA, KAJ VSE JE ZGODILO, KAKO JE SEDAJ Z ZAJČKOM, PA NI VEDELA.

EVA K.
                                                                                                                                                                               
Zima je prišla v gozd. Mravlja Ana se je pripravljala na spanje. Ampak ko se je hotela uleči in zaspati, jo je zgrabila strašanska lakota. Odpravila se je iskat kaj za pod zob. A to ni bilo lahko, saj jo je opazil mravljinčar Ruben. Rekel si je: To bo pa dober zalogaj! A Ana je opazila, kaj namerava Ruben in je pri priči zbežala. Šele ko je Ruben odšel, je šla po hrano.

LEON
                                                                                                                                   


NEKOČ JE ŽIVEL STARI MOŽ, KI NI IMEL OTROK. BIL JE REVEN. IN VSAK DAN JE HODIL V GOZD PO DRVA. A NEKEGA DNE SO SPOROČILI, DA JE IZ ZAVETIŠČA POBEGNIL KUŽA. TISTI, KI GA NAJDE DOBI NAGRADO. DEDEK JE TO SLIŠAL IN SE ODPRAVIL NA  POT. ISKAL JE ŽE 1 TEDEN. ČEZ 2 DNI GA JE NAŠEL NA CESTI IN GA VRNIL V ZAVETIŠČE. IN NAGRADA JE BILA 600 DIN. IN JE ZA  NAGRADO RES DOBIL TEH 600 DIN. IN PO TEM JE ŽIVEL DOKONCA SVOJIH DNI IN NI BIL VEČ REVEN.

ŽAK                                                                      






Nekoč je deklica Manca naredila snežaka. Na vrtu je zagledala malega zimskega zajčka. Ko je zajček zagledal Manco, je zbežal. Mančin oče je rekel,naj gre že noter, ker je mraz. Manca pa ni hotela, zato ga je okepala.

Daša


(Po branju Deklice z vžigalicami ….)

Neke zime že dolgo nazaj je živela deklica. Zelo je bila revna. Mama in oče nista hodila v službo. Zato si je morala sama prislužiti košček kruha. Prodajala je vžigalice, ampak ljudje jih niso potrebovali. Potem je prižgala eno vžigalico, da ji ne bi bilo hladno. Zima ji ni bila všeč. Potem je prišel kraljevič in ji rekel: Pridi z mano.
Vprašala ga je: Kam pa greva?
V moj grad, seveda! Tako ji je odgovoril.
Potem sta pojedla slavno večerjo. Deklica je spet vprašala: Kje bom spala?
Kraljevič ji je odgovoril: Boš že videla.
In to je res videla! To je bila najlepša soba. Potem je prespala eno in še eno in še eno noč.
Kmalu jo je kraljevič vprašal: Bi postala moja žena?
In je rekla: Seveda.
Zgodila se je slavna poroka. Rodila sta tri lepe otroke, na čelu so imeli zlate zvezde. In živeli so srečno do konca svojih dni.

Ana


TO SE JE ZGODILO ŽE DOLGO TEGA, KO JE MAŠA POVABILA EVO KOSMAČ K SEBI DOMOV. ŠLI STA SE SANKAT. TAKRAT STA VIDELI RANJENEGA PTIČKA. MAŠA GA JE ODNESLA K SEBI DOMOV.
»TO NI RES! O, KAKO JE LJUBEK!«
V KUHINJO STA SE PRIMAJALA OČE IN MAMA. MAŠA JE VPRAŠALA MAMO, ČE GA LAHKO OBDRŽI.
»SEVEDA, LJUBICA!«
 IN TAKO STA PTIČEK IN MAŠA OSTALA SKUPAJ. PTIČEK MAŠI VSAK DAN ZAPOJE PESMICO, MAŠA PA GA VSAK DAN NAKRMI S KORUZO.

MAŠA
 




Nekega dne je zapadel sneg. Drevesa so bila čisto bela.
Bor je rekel: Kako bomo pregnali zimo?
Neeeeee, se je takrat zaslišalo.
Bil je smučar, ki se je medtem zabil v drevo. Prišli so rešilci. Bor si je še bolj želel, da bi pregnali zimo, saj je postalo res prenevarno.

Gaj



Pozimi je zelo mrzlo in delamo snežake. Lovimo se in se zabavamo. Kepamo se in se valjamo. Se zelo umažemo in ne jemo sladoleda. Obmetavamo se s snegom in se hihitamo. Na snegu se gremo kakšno igro. Živali pa takrat spijo, a medved zelo smrči. Veverica spi mirno. Tudi gobe zgnijejo in zaspijo pod zemljo … Pozimi je zelo zabavno, sploh ker sneži. 

Luka M.



BILA JE ZIMA. DEKLICA TORI JE SKLENILA, DA BO SESTRI KEJIRI DALA DARILO.
KEJIRA PA REČE: KAJ PA BO TO DARILO?
NIČ,NIČ,NIČ!!!!!!!! REČE TORI. BILI STA NAMREČ ZVEZDNICI. NASLEDNJI DAN SE JE TORI LOTILA DELA.
DEJALA JE: NAREDILA BOM SNEŽAKA.
KEJIRA REČE: KAKO LEP SNEŽAK. NISI MI POVEDALA, DA BO TO DARILO SNEŽAK!
OPROSTI, KEJIRA, JE REKLA TORI.
KEJIRA REČE: ŽAL MI JE, SESTRA TORI.
TORI REČE: JAZ BI SE MORALA OPRAVIČITI. POTEM STA SE DRUGA DRUGI OPRAVIČILI.
DRUGI TEDEN STA PRIŠLI NJUNI SESTRIČNI MIJA IN MELINIJA, OBE STA STARI 11LET IN MLAJŠI OD NJIJU. ZABAVALE SO SE V KINU, JEDLE SO KOKICE IN PILE FANTO.
MELINIJA REČE: HVALA ZA VSE.
TORI PA REČE: NI ZAKAJ.
IN SE ZASMEJEJO. POTEM JE PRIŠLA ŠE ENA SESTRIČA ZLATOLASKA. IMELA JE DOLGE, DOLGE ZLATE ČAROBNE LASE. IN ZABAVA JE BILA ŠE VEČJA. NA SNEŽAKA NI MISLILA NOBENA VEČ.

EMA


Bila je zima. Veverička Mimi je odkopala svoje lešnike. Potem je splezala na drevo in jih pojedla.

Nika

Ni komentarjev:

Objavite komentar